GotArk

GotArk är ett organ som är länken mellan Gotlands studentkår Rindi och arkeologistuderande vid Uppsala Universitet Campus Gotland. GotArk riktar sig till dig som studerar arkeolog i frågor som berör din utbildning eller problem som uppstår under din studietid här vid Campus Gotland. Vi finns även här för att hitta på aktiviteter både på och utanför studentkåren. Vårt ansvar är att du som studerande både känner dig trygg under din studietid men även att du har roligt period under den tid som du studerar här.


 

GotArk är indelade i en styrelse som närvarar vid återkommande möten vilket brukar vara ungefär 1 gång /månad. För närvarande består styrelsen av fyra stycken representanter där alla har en post var. Skulle du vara intresserad av att vara med i styrelsen eller bara vilja hjälpa till vid event hör då av dig till gotark@rindi.com. Denna adress gäller även om du har frågor eller funderingar gällande din studietid.


 

Ordförande - Olivia Gustafsson
Vice ordförande - Adam Engvall
Sekreterare - Annelie Öhman
Ledamot - Sofya Blinova Högberg
Ledamot - Astrid Bozén 

  • Facebook Social Icon

Vilka är vi?


Ordförande: Olivia Gustafsson

 

Som ordförande för GotArk så planerar jag in möten, tar övergripande ansvar och presenterar GotArk i möten med Rindi. Ordförande inom GotArk har också ett delvis ansvar för rekrytering av nya medlemmar, vilket är ett ansvar som alla poster har gemensamt. Som ordförande brinner jag för evenemang, både de som kan involvera studier men även sånt som händer utanför studietid.

Anledningen till att just jag gick med i Gotark styrelse är på grund av ett starkt intresse att se vår styrelse växa och därmed fånga in nya studenter. Visa vad vi gör och hur vi kan göra för att underlätta och skapa en fantastisk tid på universitetet.

Vid sidan om Gotark styrelse, studerar jag nu mitt tredje år på kandidatprogrammet i Arkeologi med osteologisk inriktning vid Uppsala universitet, Campus Gotland. Det jag brinner för, är framför allt att kunna avgöra vålds orsakade skador på skelett och utifrån detta tolka ett händelseförlopp hos en individs död. Utanför skolan ägnar jag mycket tid åt mina vänner, serier, träning, bland annat klättring.
 

Vice ordförande: Adam Engvall

Som vice ordförande för Gotark styrelse fungerar jag som ordförandes högra hand och utför i stort sett samma arbete men har inte det yttersta ansvaret. Jag finns till för att komplettera och hjälpa till, men även ersätta ordförande när det krävs. Som vice ordförande är jag lika ansvarig för rekrytering av nya studenter, planering och att delta i möten som berör Gotark.

Min målsättning är att se till att majoriteten av er arkeologistuderande vid Campus Gotland har en så trevlig studieperiod som vi kan erbjuda er.

När jag inte sysslar med ärenden för GotArk så läser jag det tredje året på kandidatprogrammet arkeologi och antik historia vid Uppsala Universitet,Campus Gotland. Min huvudsakliga intresse inom arkeologi är Brons och järnålder men är intresserad av och vill lära mig av det mesta. På fritiden brukar jag gymma men för det mesta kollar jag på serie eller spelar Tv-spel.

Sekreterare: Annelie Öhman

Min främsta uppgift är att anteckna och föra noteringar vid interna möten. Utöver det fungerar jag som en ledamot och är med diskuterar och utvecklar GotArk som ämnessektion. Jag hjälper även till med planering och förberedelser av evenemang.

Annars studerar jag andra året på kandidatprogrammet i Arkeologi med inriktning osteologi.
När jag inte tittar på ben i labbet så tycker jag om att ägna mig åt tvspelande och seriebinge:ande, mysa med mina katter och sambo eller umgås med vänner.


 

Ledamot: Sofya Blinova Högberg

Som ledamotet deltar jag aktivt i de interna mötena och hjälper till och utvecklar, diskuterar och utvecklar GotArk som ämnessektion. Jag är även involverad i planering och förberedelser av evenemang. Anledningen till att jag gick med i GotArk styrelsen var för att jag gillar att påverka min omgivning. När jag arbetar inom GotArk studerar jag andra året på kandidatprogrammet i Arkeologi med inriktning osteologi.